home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Warhawk

Confederate Motorcycles je prošle godine postao Curtiss Motorcycles, pa je tako novi model postao prvi motocikl s Curtiss oznakom nakon više od 100 godina.

Model Warhawk, proizveden u ograničenoj seriji, je omaž Glenu Kertisu, čoveku iza prvog američkog V-Twin dvotočkaša.

Ujedno, Warhawk će biti poslednji V-Twin model koji će kompanija proizvesti, jer će se agregata s unutrašnjim sagorevanjem preći na električne motore.

Warhawk

Smešten u hromiranom ramu agresivnog izgleda, njegov V-Twin motor ima zapreminu od 2.163 kubika, dok na raspolaganju ima 150 KS i 217,6 Nm maksimalnog obrtnog momenta na 2.000 o/min. Uprkos tolikoj snazi, Warhawk je više izložbeni model i to pre svega zbog svojih unikatnih detalja.

Proizvodnja će biti ograničena na 35 primeraka, a svaki će koštati 85.400 evra.

“Proteklih 27 godina radimo na usavršavanju pronalaska gospodina Kertisa”, izjavio je izvršni direktor kompanije, Met Čejmbers. “Svo naše znanje je ugrađeno u ovu mašinu, a kako je Warhawk zasnovan na P51 Fighter modelu, motor, pogonski sklop i šasija su snažni kao sef u banci. Jednostavno rečeno, ne postoji eksplozivniji američki hot-rod V-Twin model od Warhawka.”

Kompanija je uz lansiranje ovog modela najavila i partnerstvo sa Zero Motorcycles, a rezultat saradnje biće 100% električni kruzer po imenu Hercules.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 353Komentari