home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Shitanes 61

Dani Veldman i njegova ekipa izu švajcarske radionice „VTR Customs“ i te kako znaju da naprave mašinu koja pleni svojom pojavom.

Ovoga puta, njihove vešte ruke su sredile jedan BMW R nineT. I to kako.

Njihova kreacija ima 136 KS, 145 Nm obrtnog momenta i zove se Shitanes 61 – što je referenca na čuvenu Gitanes trkačku grafiku iz osamdesetih godina prošlog veka.

Shitanes 61

Cela priča počinje na poslednjem sajmu „custom“ modela u Švajcarskoj, na kojem je VTR izložio jednu svoju kreaciju, takođe zasnovanu na BMW R nineT. Drugog dana događaja je motocikl prodat, što je razočaralo jednog od regularnih klijenata ove radionice.

Shitanes 61

U razgovoru sa Danijem, došao je na ideju još radikalnije kreacije od te, a osnovna ideja je dogovorena na licu mesta: BMW R nineT sa USD viljuškama, sređen agregat, kvikšifter, komponente visokih performansi i malo stila 80-ih.

I dok su tražili ideje, Dani je inspiraciju našao u Formuli 1, tačnije Gitanes grafici koju je koristila jedna francuske ekipa. Tako je nastao Shitanes, a broj 61 predstavlja godinu rođenja njihovog klijenta.

Shitanes 61

Agregat je prava zvezda ovog sređivanja. Sada ima zapreminu od 1.320 kubika, sređene glave cilindra, kao i nova podešavanja. Na dinamometru je pokazao 136 KS, što je 23% više snage u odnosu na standardnu jedinicu. Dani za mašinu kaže da je prava zver, a i zvuči tako, zahvaljujući Akrapovič titanijumskog trkačkom izduvnom sistemu.

Tu je i Translogic kvikšifter, a inicijalna NOS opcija je napuštena, jer je klijent želeo motocikl za vožnju po ulici.

Stavljene su Michelin trkačke Power RS gume, u koje su ušuškane 17-inčne Kineo felne. Rezervoar je ostao nepromenjen, s tim što je stavljen čep u Monza stilu.

Standardne ručice su zamenjena Magura SX modelom, znatno manje težine. Tu su i HC3 radijalni glavni cilindra, kao i zeleno staklo na instrumentima. Sedište donosi stil 80-ih, a multifunkcionalno zadnje svetlo je jedva vidljivo, ali je tu.

Vlasnik ove kreacije ima običaj da svoje motocikle prodaje nakon izvesnog vremena i da potom naruči nove. Videvši Shitanes 61 u punom sjaju, kratko je prokomentarisao da njega neće čekati ta sudbina.

Kako stvari za sada stoje, ovo će biti unikatna kreacija.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 482Komentari