home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ducati Diavel

U utorak je Volkswagen Grupa potpisala značajn dogovor sa svojim sindikatom, čime će nemački gigant započeti novi plan restrukturiranja. Jedna od glavnih stavki tog novog plana je namera kompanije da u Donjoj Saksoniji napravi novu fabriku baterija za električna vozila, vrednu 1 milijardu evra.

Izvršni direktor kompanije, Herbert Dis, želi da smanji samu Grupu, ali se sindikati tome protive, jer bi takav potez smanjio i broj radnih mesta.

Kako je Volkswagen obećao otvaranje novih radnih mesta preko pomenute fabrike, sindikati su postali otvoreniji za ideju da se Volkswagen reši nekih delova grupe. Takav potez bi mogao da ima značajne implikacije.

Kako navodi Rojters, jeda od prvih poteza biće prodaja kompanije MAN Energy Solutions, koja proizvodi dizel agregate za brodove i elektrane. A šta sve to znači za moto industriju?

Poznavaoci prilika i te kako znaju da je italijanski brend nekoliko puta nuđen na prodaju, ali su sindikati nekoliko puta blokirali taj potez. Međutim, usled nedavnih događaja, moguće je očekivati da se sindikati više ne mešaju u taj proces.

Ducati je prodajno odlično započeo godinu, ali ostaje pitanje koliko je Volkswagen posvećen moto brendu. Prema Rojtersu, konkretne korake bi mogli da očekujemo kasnije ove godine. Hoće li se zaista Volkswagen odlučiti da proda brend iz Borgo Panigalea, ostaje da se vidi.

Izvor: Moto-berza.com

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 390Komentari