home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

BMW Concept R18

28 Maj 2019 - 20:30 Motociklizam Link
BMW Concept R18

Već duže vreme, moto entuzijasti čekaju na novi BMW „bokser“ agregat, koji će označiti početak nemačke ofanzive na tržište kruzera.

Prošlog vikenda je novi agregat prikazan na luksuznom „Concorso d’Eleganza Villa d’Este“ događaju u italijanskom Černobiju, postavljen na konceptu koji je BMW nazvao R18.

BMW Concept R18

Ovo je treći put da je agregat postavljen na motocikl, ali je prvi put da se našao na mašini nemačkog proizvođača. U prethodna dva puta se radilo o „custom“ kreacijama.

BMW Concept R18

U ovom trenutku nema nikakvih zvaničnih informacija o performansama ove jedinice, ali ipak možemo reći da sada znamo dosta više o ovom agregatu nego što smo znali pre vikenda u Italiji. Motor zapremine 1.800 kubika je potpuno nov, a po dizajnu svoja dva cilindra podseća na jedinice pravljene sve do kraja šezdesetih godina prošlog veka. Koristi Solex dual karburatore, a blok motora i prenos su napravljeni od aluminijuma.

R18 koncept je napravljen tako da ništa ne sakrije. Sve njegove komponente su vidljive, uz 21-inčnu prednju i 18-inčnu zadnju felnu.

Kako navodi Edgar Hajnrih, šef BMW Motorrad dizajnerskog tima, R18 je napravljen tako da predstavi srž motociklizma.

Kada bude spreman za tržište, novi „bokser“ bi trebalo da pomogne nemačkom proizvođaču da se što bolje pozicionira u segmentu krizera, a konačni cilj je da se na tržištu SAD uhvati u koštac s imenima kakva su Harley-Davidson i Indian.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 385Komentari