home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Triumph Rocket 3

Početkom godine, najveći proizvođač motocikala u Velikoj Britaniji najavio je lansiranje Rocket 3 TFC motocikla, opremljenog najvećim agregatom trenutno dostupnim na tržištu.

Prošlo je samo nekoliko meseci od najave ove mašine, a Triumph je već saopštio da je čitav kontigent namenjen severnoameričkom tržištu već rasprodat.

Triumph Rocket 3

Doduše, broj motocikala rezervisanih za kontinent uopšte nije toliko veliki, jer je samo 750 jedinica spremno za transport preko okeana. Ali s obzirom na to da performanse u to vreme nisu bile poznate u celosti, činjenica da je model rasprodat je impresivna.

Triumph Rocket 3

"Odziv kupaca na ovaj ultra-ekskluzivni, ultra-premijum motocikl je bio neverovatan, a narudžbine su počele da pristižu sa svih strana sveta odmah nakon predstavljanja u januaru", navodi Triumph u saopštenju.

Triumph Rocket 3

„Na severnoameričkom tržištu videli smo izuzetno veliko interesovanje, a potražnja je veoma brzo prevazišla broj dostupnih primeraka."

Triumph je takođe saopštio da je odrađena finalna homologacija i da su podaci o performansama mašine sada definitivno poznata: agregat od 2.500 kubika razvija 180 KS na 7.000 o / min, uz obrtni moment od 226 Nm na 4.000 o / min. Ovi brojevi čine Rocket 3 najnažnijim proizvodnim modeloma koji je Triumph ikada napravio.

Rocket 3 je 44 kg lakši u odnosu na prethodnu generaciju, sa ukupnom težinom od 290 kg, što znači da će i te kako biti uzbudljiv za vožnju.

Što se vizuelnog aspekta tiče, Rocket 3 je poboljšan dodatkom LED fara i karoserijom od ugljeničnih vlakana. Tu je i novi set TFT instrumenata, ABS i kontrola proklizavanja, četiri moda vožnje i Shift Assist sistem.

Početna cena verzije za američko tržište je 29.000 dolara (oko 25.700 evra).

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 356Komentari