home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ducati Panigale V4 R

Pre nekoliko sedmica, pomenuli smo izglede da Ducati Corse vidimo u svetskom Endurance šampionatu, kao i to da li bi Panigale V4 R mogao da se pojavi na Suzuki.

Ko zna koliko je do toga ostalo, ali već sad možemo imati uvid u to šta očekivati od italijanskog proizvođača.

To je zato što će nemački Hertrampf Racing Endurance Team voziti Ducati Panigale V4 R u ovogodišnjem endurance šampionatu.

Ducati Panigale V4 R

Ducati V4 R sa endurance specifikacijama je svoj debi imao prošlog vikenda na “Bold d’Or” trci, ali ga Nemci neće pamtiti po dobru jer su na pola trke morali da odustanu zbog mehaničkih problema.

Čini se da je hladno vreme na Manji-Kuru, u kombinaciji sa velikim hladnjacima korišćenim na agregatu WSBK specifikacija, doveo do pada temperature tečnosti za hlađenje. To je, pak, za posledicu imalo pad pritiska ulja, a kako nisu želeli da rizikuju kvar motora – odustali su.

I mada ovo nije bio debi kakvim su se u timu nadali, ovo pokazuje izazove kojih ima kada se nova platforma nađe na stazi.

Kao što se vidi na video snimku u nastavku, motocikl je pretrpeo određene promene, kako bi mogao da se koristi u EWC šampionatu. Ostalo je LED osvetljenje, kao i paket elektronike i agregat. Ne iznenađuju ni Pirelli pneumatici, imajući u vidu veze dva italijanska brenda.

Naredni nastup za Hertrampf endurance Ducati Panigale V4 R superbajk biće na Sepangu u decembru, a biće interesantno videti kako će se tada ovaj motocikl pokazati.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 548Komentari