home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ducati Panigale 1299 S hybrid

Tražite snagu, a 205 ili 250 „konja“ nije dovoljno? Šta kažete na 300 KS, jer upravo toliko na raspolaganju ima Ducati Panigale 1299 S hibrid.

U fabričkoj varijanti, 1299 S proizvodi 205 KS i 143.7 Nm obrtnog momenta, što je sasvim dovoljno za drum, a bogami ni na stazi nije loše.

Francusko-italijanska kompanija Efesto, koja je aktivna u dizajniranju i razvoju električnih i hibridnih pogonskih sklopova, uzela je 1299 S od njega napravila hibrid. Kompanija je na svojoj kreaciji radila duže vreme, a nakon što je prototip predstavljen prošle godine, ove je stigla i finalna verzija.

Direktor firme, Luka Morfino, je na predstavljanju objasniio da su električni motocikl i dalje teški i sputani autonomijom. U ovom slučaju, 200Novantove hibridni pogonski sklop i te kako ima smisla, jer kombinuje agregat s unutrašnjim sagorevanjem i električnu jedinicu.

Vozač može koristiti jedan ili drugi agregat ili ih koristiti zajedno.

Akumulator puni električni motor, preko regenerativnog kočenja, a u novi pogonski sklop je težinu italijanskog motocikla povećao za 15 kg, na 194 kg.

Ipak, to povećanje se lako zaboravi uz 300 KS i 299,6 Nm maksimalnog obrtnog momenta na raspolaganju.

Izvor: Moto-berza.com

Foto: Moto.itčitanja : 820Komentari