home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Lamborghini Aviatore

Čudovište na dva točka koje ovde vidite, svoje postojanje je počelo kao 3D model Ducati Diavel mašine, ali je u međuvremenu dobio svoj identitet, koji je kreatoru, dizajneru Jasidu Uziru savršeno odgovarao mentalitetu automobilskog brenda iz Sant‘Agate Bolonjeze.

A da je Uzir napravio odličnu kreaciju, u to nema sumnje. Od angularnog stilskog jezika i ukrasnih elemenata od ugljeničnih vlakana, pa sve do odgovarajuće boje – sve je tu. Naravno, i izduženo međuosovinsko rastojanje kako bi se motocikl razlikovao od Diavela.

Lamborghini Aviatore

Budući da je VW grupa vlasnik Ducati brenda i to preko Lamborghinija, izgledi da vidimo stvarni Lamborghini motocikl gotovo i da ne postoje, bar ne u dogledno vreme.

Lamborghini Aviatore

Međutim, stvari nisu uvek bile takve. U eri dok je Lamborghini bio u vlasništvu braće Mimran (Žan-Kloda i Patrika), postojao je stvarni Lambo motocikl.

Braća Mimran su bili vlasnici poznatog brenda u periodu od 1980. do 1987, pre nego što su firmu prodali kompaniji Chrysler.

Proizvodnja je pokrenuta 1986. godine, a primljeno je 50 porudžbina. Međutim, prilično visoka cena ovog super-motocikla bila je jedan od faktora koji su doprineli njegovom neuspehu na tržištu.

Ostala je samo istorija... i inspiracija za dizajnere.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 604Komentari