home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
MV Agusta 850SS

Osnovana 1945. godine, od strane Đovanija Aguste, kompanija punog naziva Meccanica Verghera Agusta je veoma obrzo od porodičnog posla postala međunarodni igrač.

MV Agusta je zaslužna za prve proizvodne četvorocilindarske motocikle na svetu, a tokom svoje bogate istorije zaslužna je i za brojne raritete na dva točka.

Takav model je i 850SS.

MV Agusta 850SS

Nazvan „Ferarijem među motociklima“, model iz 1977. koji vidite na fotografijama je nedavno prodat na sajtu eBay za 100.000 dolara. Pitanje je zašto je ovaj motocikl toliko poseban i zbog čega ima toliku cenu?

MV Agusta 850SS

Pre svega, 850SS je izuzetno redak. Napravljeno je manje od 50, a svi predstavljaju konverziju modela 750S America, Uz činjenicu da ih ima veoma malo, tu je i agregat koji je takođe jača strana ovog sportskog motocikla sa italijanskim stilom.

Zapremine 837 kubika, vazduhom hlađena jedinca dolazi u paru sa Lafrankoni izduvnim sistemom.

Smrću Domenika Aguste, kompanija je „ispala“ iz igre. Osamdesete su bile još teže, a za novi početak su se čekale devedesete. Pod novom upravom i uz veliku finansijsku podršku, MV Agusta je novi četvorocilindarski motocikl predstavila 1997.

Što se ovog motocikla tiče, model nedavno prodat za šestocifreni iznos će kompletno biti sređen, iako je u voznom stanju, od 1977. je prešao svega nešto više od 4.500 km. Novi vlasnik je uz njega dobio i sva originalna dokumenta – i pre i posle konverzije.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 259Komentari