home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Aston Martin AMB 001

Napokon možemo videti na šta je sve spreman ovaj dvotočkaš...

Aston Martin i Brough Superior pre nekoliko meseci su otkrili AMB 001, novi motocikl ograničene serije koji je debitovao na sajmu motocikala u Milanu.Novi superbike će biti ograničen na samo 100 primeraka koji nude spoj Aston Martin dizajna i najsavremenijeg inženjeringa Brough Superior kompanije.

Dovršen u Aston-ovim trkačkim bojama Stirling Green i Lime Essence na matiranim crnim točkovima, vilicama i kočionim sklopovima, novi AMB 001 koristi kućište od karbonskih vlakana, a pokreće ga V-tvin motor sa 180 KS, dok je njegova težina 180 kg.

„To je ono što verujemo da bi trebalo da bude vrhunski motocikl i veoma smo ponosni što smo prvi put videli krila Aston Martina na motociklu“, rekao je Marek Rajhman, izvršni potpredsednik kompanije Aston Martin i glavni kreativni direktor. „Gotov proizvod je zaista prekrasan motocikl, dizajnersko i inženjersko umetničko delo. "

Posle zvaničnih predstavljanja i prikazivanja, sada je ovaj motor napokon izvezen na trkačku stazu, gde je pokazao svoju moć i sposobnosti.  Tačne informacije o performansama još uvek nisu poznate, ali je poznato da će jedan primerak ovog motora koštati 108.000 evra.

Izvor: Autoexclusive.rs

Foto i video: Aston Martinčitanja : 275Komentari