home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Kawasaki Ninja ZX-25R

Kawasaki je prilično dobro skrivao informacije o tome koliko će snage doneti novi Ninja ZX-25R, ali sada je tu informaciju otkrio Akrapovič.

Naime, renomirani proizvođač je na kratko objavio podatke koliko snage ima novi model od 250 kubika sa fabričkim i sa novim izduvnim sistemom.

Kawasaki Ninja ZX-25R

Vožnja na dinamometru je dala željene odgovore: u fabričkoj varijanti, Kawasaki Ninja ZX-25R ima donosi 42 KS na 15.350 o/min i 20,8 Nm maksimalnog obrtnog momenta na 12.700 o/min.

Najnoviji Racing Line izduv slovenačke kompanije, te brojke podiže na 43,3 KS i 21,5 Nm obrtnog momenta, što predstavlja povećanje od oko 6% (na nižem broju obrtaja). Još jedna prednost korišćenja ovog sistema je ušteda na težini od 4,4 kilograma.

Standardni izduv je težak 8,9 kilograma, dok Akrapovičev teži 4,5.

Drugim rečima, Akrapovič nudi značajno poboljšanje u odnosu snage i težine, što je i te kako bitan faktor, naročito kod sportskih motocikala visokih performansi.

Što se predstojeće zveri sa rednim četvorocilindarskim agregatom od 250 kubika tiče, još uvek nemamo nikakve zvanične specifikacije, ali sa sigurnošću možemo reći da ćemo ih dobit u narednom periodu.

Što se cene tiče, ona takođe nije poznata.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 285Komentari