home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
EICMA

Još jedna loša vest za moto industriju. Nakon što je otkazano ovogodišnje izdanje INTERMOT sajma, stiglo je i saopštenje da ove godine neće biti održan ni EICMA salon u Milanu.

Razlog za to jesu podjednako globalna pandemija Kovida-19, ali i činjenica da su mnogi brendovi već najavili da neće učestvovati na događajima tokom 2020.

Kako su poručili organizatori EICMA sajma, cilj je obezbediti uslove da se salon nesmetano održi naredne godine.

Direktor sajma, Paolo Magri, izjavio je da je odluka doneta zajedno sa svim relevantnim faktorima.

„Značaj i istorija EICMA sajma nam ne dozvoljavaju da se igramo sa aktuelnom zdravstvenom situacijom“, poručio je Magri.

„Kao društveno odgovoran događaj, morali samo da zaštitimo naše izlagače i posetioce, pa je, nažalost, otkazivanje sajma bio jedini logičan potez.“

Svako ko je ikada bio u Milanu, zna koliko su izgložbene hale posećene i kolika gužva vlada. Stoga bi bilo gotovo nemoguće primeniti mere socijalnog distanciranja, a samim tim bi i rizik od prenošenja virusa bio izuzetno visok. Zato sama vest o otkazivanju i ne predstavlja naročito iznenađenje.

Veliko pitanje, koje smo postavili i nakon otkazivanja INTERMOT-a, je hoće li veliki događaji kakav je EICMA sajam i dalje ostati relevantni u svetu nakon pandemije.

Usled brojnih „onlajn“ predstavljanja koje smo imali tokom poslednjih nekoliko meseci, proizvođači se možda potpuno okrenu drugim načinama promocije svojih kreacija na dva točka.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 202Komentari