home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
CFMOTO 1250 TR-G

CFMOTO je na međunarodnom CIMAMotor sajmu u Kini predstavio najnoviji 1250 TR-G grand turing model. To je GT najveće kubikaže ikada proizveden u Kini, što je privuklo dosta pažnje ljubitelja motocikala.

Navodi sugerišu da se radi o civilnoj verziji CFMOTO 1250J policijskog motocikla, lansiranog nešto ranije ove godine, s kojim će novi GT modela deliti veliki broj komponenti. Nema zvaničnih informacija o njegovom agregatu, ali se pretpostavlja da će se raditi o istoj jedinici kao i na policijskoj verziji.

CFMOTO 1250 TR-G

Ako se to ispostavi tačno, novi motocikl će biti najsnažniji kineski dvotočkaš ikada napravljen!

Kineski proizvođač već duži niz godina sarađuje s KTM-om, a čak su lansirali i nekoliko modela s oznakom austrijskog brenda. Samo partnerstvo je donelo veći broj benefita za CFMOTO, od kojih je najveći svakako pravo na korišćenje KTM-ovog LC8 agregata.

CFMOTO 1250 TR-G

Od avgusta prošle godine, inženjeri kineske kompanije su vredno radili na modifikovanju pomenute jedinice, a rezultat je V-tvin agregat zapremine 1.279 kubika, sa 140 KS i 120 Nm maksimalnog obrtnog momenta - bar u policijskom izdanju. Upravo taj model će se naći i na civilnom TR-G modelu.

Uz snažan agregat, prodajni adut 1250 TR-G bi trebalo da bude i njegov izgled. Sam motocikl je delo dizajnerskog studija Kiska, koja stvara motocikle za KTM poslednje tri decenije. Novi model bi trebalo da donese i dosta premijum opreme, karakteristične za jednu GT mašinu više klase.

Tu će biti USD prednje viljuške sa Brembo disk kočnicama, LED svetla i elektronski podesivo vetrobransko staklo, grejači ručica i kožno sedište s grejačem, JBL zvučnici i kao glavna stavka, 12,3-inčna digitalna instrument tabla, s mogućnošću povezivanje s mobilnim uređajima, GPS-om i četiri moda vožnje.

Novi CFMOTO 1250 TR-G bi u prodajne salone u Kini trebalo da stigne u prvoj polovini naredne godine, a nakon toga će se brzo naći i na tržištima širom sveta. Cena još uvek nije poznata.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 380Komentari