home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Električni dreg motocikl

SAD su dom dreg trkanja i to će vam svaki ljubitelj ovog sporta potvrditi, ali ovaj dvojac iz Danske se možda neće složiti s takvim odgovorom.

Dva rođaka su aktivna pod imenom True Cousins, a do sada su postali prilično poznati jer su pre tri godine učestvovali u postavljaju električnog rekorda na "osmini milje".

Nakon što su pre 12 godina počeli s motociklom od 12 kW, danas imaju sto puta snažniju mašinu na raspolaganju, po imenu Silver Lightning. 1.200 kW (tj. 1.630 KS) je dosta snage za bilo koje vozilo, a kamoli za jednog dvotočkaša.

Silver Lightning ima tipičan izgled za jednog dreg trkača, s dosta funkcionalnosti i što manje dizajnerskih elemenata. Njegova glavna karakteristika je to što je napravljen da bude brz, izuzetno brz.

Događaj na kojem su nastupili je održan u Engleskoj u septembru, a na njemu je devet timova pokušalo da obori dotadašnji rekord od 6,94 sekunde, postavljen 2012.

Nakon šest pokušaja, Danci su imali vreme od 7,15 sekundi. Sedmi pokušaj je bio uspešan i predstavljao je kulminaciju dvanaestogodišnjeg rada.

Motocikl je vozio Hans-Henrik Tomsen, čovek izuzetne vozačke veštine, ali i hrabrosti. Voziti Silver Lightning zahteva i odličnu fizičku spremu, jer nije lako držati ovu kreaciju na pravcu svo vreme. Da ne pominjemo koliko je zahtevno postaviti novi rekord.

Tomsen je kroz cilj prošao za 6,87 sekundi, brzinom od 307 km/h. Do 100 km/h je obrzao za svega 0,9 sekundi!

Snimak njihove vožnje možete pogledati u nastavku.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 438Komentari