home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Suzuki Hayabusa

Render zasnovan na najnovijim informacijama koje stižu iz Japana, pruža jasan uvid u dugo očekivanu novu generaciju Suzuki Hayabusa motocikla, koji će zvanično biti predstavljen kasnije ove jeseni.

Glasine o novoj Busi kruže još od početka 2018, kada se pojavio Concept GSX, ali je prethodna varijanta motocikla na kraju te godine otišla van proizvodnje bez naslednika.

Februara ove godine, Suzuki je objavio patente koji su sugerisali da se sprema osvežena verzija originalnog dvotočkaša. Sada nam ovaj render daje najbolju ideju šta treba očekivati o predstojeće varijante poznatog modela japanske kompanije.

On će predstavljati davno zakasnelu zamenu za drugu generaciju GSX1300R Hayabusa modela, s agregatom zapremine 1.340 kubika, predstavljenog 2007. godine. Kasnije je motocikl dobio Brembo Monobloc kočione čeljusti, zatim i ABS, a njegova proizvodnja je prestala uvođenjem novih, znatno strožijih emisionih regulativa.

Kako bi ispunio Euro5 standard i istovremeno zadržao status legendarnog hiper-motocikla, nova Busa će imati agregat veće zapreminer, od oko 1.440 kubika, uz redizajnirane usisnike i izduv. Očekuje se da će doneti oko 200 KS.

Očekuje se da će motocikl imati i novi S.I.R.S. (Suzukijev "pametni" sistem vožnje), koji se već nalazi i na novom V-Strom 1050 XT modelu. To će značiti ABS, koji će kontrolisati nova inercijalna merna jedinica (IMU), više modova vožnje i tempomat, a svim tim opcijama će se moći pristupiti preko nove TFT instrument table.

Motocikl će imati poznati aluminijumski ram, doduše u nešto promenjenom obliku, uz najnovije Kayaba prednje i zadnje ogibljenje.

Kao što smo rekli, premijera se očekuje tokom ove jeseni, a početak prodaje je zakazan za proleće naredne godine.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 366Komentari