home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Kawasaki hibrid

Kawasaki je objavio interesantan video snimak, na kojem vidimo testiranje hibridnog pogonskog sklopa na dinamometru.

Na ovaj način samo dobili uvid u mogućnosti koje bi ovakav sistem mogao da donese u budućnosti. Ovakva tehnologija bi mogla da se upari s Kawasaki Rideology sistemom povezivanja, čime bi motocikl mogoa da „zna” gde je, da li u gradu, na autoputu ili seoskom drumu.

Sistem bi tako, na osnovu brzine motora i lokacije, mogao da menja režim rada, između potpuno električnog, hibridnog ili na benzin.

Ovaj tizer ne otkriva kako bi finalna kreacija mogla da izgleda, mada nije da nema nagoveštaja. Pre svega, jasno je da se ne radi o nekom od postojećih mašina u gami japanskog proizvođača, već o kombinaciji komponenti s različitih dvotočkaša. Zadnja viljuška i još neki delovi izgledaju kao da su sa Z900, dok se ram čini sličnim onom na Ninja 400 i Z400 modelima.

Ram je ključni deo, jer će njegova veličina i dizajn diktirati tip agregata. S tim u vezi, velika je verovatnoća da su delovi s unutrašnjim sagorevanjem sa Z400 ili možda čak sa Z250, manjeg modela za azijsko tržište.

To navodimo jer agregati sa Z400 i Ninja 400 donose tek nešto više od 10 KS od jedinice na znatno lakšem i ekonomičnijem Z250. A kada je manji agregat povezan s hibridnim pogonskim skolopom, gotovo da je postaje sekundarna komponenta, sa epizodnom ulogom.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 281Komentari