home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Aprilia Tuono 660

Aprilia RS 660 je bio jedan od najiščekivanijih novih modela u prošloj godini, a razlog za to je jednostavan.

Naime, italijanska mašina je na papiru donela odličnu kombinaciju specifikacija, softvera i agregata sa 95 KS, a potvrdiće se da je i u praksi ovakvo rešenje ispalo odlično.

Aprilia Tuono 660

Kao što je to slučaj sa upešnim sportskim modelom, Aprilia je odlučila da platformu RS 660 i te kako iskoristi. Rezultat toga je novi Tuono 660, koji nam dolazi podjednako stilski atraktivan kao i RS 660.

Aprilia Tuono 660

Prema dostupnim informacijama, na oba motocikla se gotovo istovremeno radilo, a da nije bilo pandemije virusa korona, i jedan i drugi bi debitovali u isto vreme.

Kao što se može pretpostaviti, Tuono je ostao veran porodičnom stablu i dolazi sa redukovanim prednjim oklopom, ručicama u Renthal stilu i sedištem za suvozača. Odatle je stvar poznata: težina od 183 kilograma, 95 KS i spremna A2 varijanta.

Uz to, može se pohvaliti sa podjednakom količinom tehnike kao i RS 660, pa će budući vlasnici moći da se pohvale TFT instrument tablom, kontrolom proklizavanja, tempomatom, naprednim ABA-om, kao i mogućnošću biranja režima rada motora. Tu je i pet modova vožnje, tri za drum i dva za stazu. U paketu se nalazi i Aprilia kvikšifter.

Aprilia Tuono 660 će biti dostupan u tri kombinacije boja: Concept Black crnoj, Iridium Grey sivoj i jednoj novoj, koju smo videli na RS 660. To je Acid Gold žuta.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 292Komentari