home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Husqvarna Vekktor

Nakon što je prošlog meseca objavila tizer svog prvog električnog motocikla, koji nosi naziv E-Pilen, Husqvarna je otkrila i konceptnu verziju drugog modela koji će se naći u liniji modela na struju.

Ime budućeg skutera je Vektorr.

O njemu se dugo pričalo, a čak su pre izvesnog vremena objavljene skice ovog modela, "uhvaćene" u internoj komunikacije kompanije KTM.

Međutim, od tada nije bilo stiglo mnogo informacija o njemu, a pažnja švedskog proizvođača je bila usmerena na E-Pilen, čiji dolazak na tržište se očekuje krajem godine.

Husqvarna Vekktor

Sada je na red došao na Vektorr, a ovoga puta jasno možemo da vidimo šta nas čeka.

U zvaničnom saopštenju, Vektorr se naziva konceptom, ali imajući u vidu koliko je sličan pomenutim skicama, pretpostavljamo da na proizvodnoj verziji nećemo videti naročite promene.

Vektorr je upravo onakav kakav smo zamišljali da će Husqvarnin skuter izgledati, jer kombinuje mnoge dizajnerske elemente sa većih modela. Silueta pomalo podseća na Vespu, ali je dizajn mnogo više angularan.

Pokreće ga električni motor snage 4 kW, koji na raspolaganju ima maksimalnu brzinu od 45 km/h i autonomiju od 95 kilometara. Kako stvari stoje, dosta komponenti će deliti sa Bajaj Chetak skuterom, koji je već dostupan kupcima u Indiji.

Takođe će imati mogućnost zamene baterija, shodno dogovoru KTM-a, Honde, Piaggio grupe i Yamahe o standardizacije ove tehnologije.

I mada se očekuje da Vektorr bude model za globalno tržište, imaće veliku ulogu u ekspanziji švedske kompanije u Aziji, a još uvek postoji mogućnost da vidimo i KTM varijantu ovog skutera. S druge strane, E-Pilen je namenjen evropskim kupcima.

Ako je verovati dostupnim informacijama, Husqvarna Vektorr će se u prodaji naći 2022. godine, zajedno  s E-Pilen modelom.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 269Komentari