home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Yamaha PS

Mnogi proizvođači su fokusirani na električnu budućnost, a EU i Velika Britanija su najavile planove da do 2035. zabrane prodaju motocikala s benzinskim motorima.

Yamaha je nedavno analizirala ciljeve svog fokusa na proizvodnju električnih modela, pa se u japanskom proizvođaču nadaju da će do 2050. uspeti da ostvare karbonsku neutralnost u svojoj celokupnoj ponudi.

Put ka karbonskoj neutralnosti ima više etapa, a to su smanjenje emisija do 2030. i potom do 2035, što su, slučajno ili ne, datumi koje su već odredile EU i Velika Britanija.

Cilj je smanjiti emisiju CO2 po osobi i to promovisanjem korišćenjem ličnih prevoznih sredstava sa niskim emisijama CO2 ili energetski-efikasnim izvorima.

Osim kreiranja vozila sa niskom emisijom, postizanje karbonske neutralnosti će se ostvariti kroz optimizaciju nabavke sirovih materijala, proizvodnje, korišćenja i kasnijeg odlaganja.

Da li to znači da nas čeka još novih Yamaha motocikala?

Odgovor je kratak i jasan: da. Japanski gigant navodi da će raditi na novim, inovativnim formama prevoza, uz postojeću ponudu. Naravno, u pitanju će biti električne mašine, koje bi trebalo da daju svoj doprinos ostvarivanju ambicioznog cilja.

Yamaha je već prilično vredna po ovom pitanju. Prošle godine je postigla dogovor s ostalim proizvođačima o izradi standardizovanih zamenjivih električnih baterija, napravila električni motocikl od 480 KS, a registrovani su patenti za E01 i EC-05 električne skutere.

Izvor: Moto-berza.com

Foto: arhiva Autoblog.rs / Yamahačitanja : 250Komentari