home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Novi KTM RC390

2 Sep 2021 - 15:00 Motociklizam Link
KTM RC390

Nakon meseci glasina i špijunskih fotografija koje su cirkulisale internetom, KTM je i zvanično predstavio novi RC390, koji donosi pregršt važnih poboljšanja.

RC390 sada ima redizajnirani prednji oklop, koji donosi novi jednodelni LED far.

KTM RC390

Što se sveukupnog izgleda motocikla tiče, iz KTM-a navode da je inspiracija za linije i grafiku RC390 stigla iz MotoGP-a.

KTM RC390

Interesantno je da se čitava struktura karoserije lako može skinuti zahvaljujući redizajniranom sistemu postavljanja. Karoserija je aerodinamičnija, a to je omogućio proces komputacione dinamike fluida (CFD), koji je otklonio protok vrelog vazduha iz agregata.

KTM RC390

Zahvaljujući MotoGP tehnologiji, novi RC390 donosi 1,5 kg lakši ram, 3,4 kg lakše felne i 1 kg lakše ByBre kočione čeljusti.

Novi RC390 donosi hardver vrhunskog kvaliteta, uključujući i poboljšane WP Apex obrnute viljuške, kao i novi WP Apex podesivi zadnji amortizer.

Zahvaljujući Euro 5 emisionim regulativama, RC390 donosi jednocilindarski četvorotaktni vodom hlađeni agregat, koji dolazi sa elektronskim ubrizgavanjem goriva. Model za 2022. isporučuje i više obrtnog momenta zahvaljujući redizajniranom airbox-u i novim podešavanjima agregata.

Od karakteristika izdvajamo:

- nova TFT instrument tabla

- Supermoto ABS

- MTC

- kvikšifter+ (opcionalan)

Izvor: Moto-berza.com

Foto i video: KTMčitanja : 283Komentari