home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
CFMOTO 450SR

Segment kineskih sportskih motocikala male kubikađe je dobio novog člana u vidu CFMOTO 450SR modela. Ovaj dvotočkaš ima snagu mašine od 500 kubika, a težinu u rangu modela od 250 kubika. Ovakav odnos snage i težine nije jedini adut 450SR, jer agresivni, trkački inspirisani stilski izgled izdvaja ovu mašinu od njenih tržišnih rivala.

Kineska kompanija je SR-21 koncept predstavila prošle godine na EICMA sajmu. Proizvodni model, pod imenom 450SR, je ažuriran u januaru i martu, a sada je tu i finalna verzija.

CFMOTO je dodao far i duga svetla, prednje indikatore promene pravca i velike retrovizore. Ohlins ogibljenje na konceptu je privuklo dosta pažnje, kao i Brembo kočione čeljusti trkačkih specifikacija, jednostrana viljuška, SC-Project izduv, ali se kompanija odlučila za praktičniji pristup kada je 450SR u pitanju.

CFMOTO 450SR

Tu je nova zadnja viljuška, nema Ohlins ogibljenja, kao i trkačkih Brembo čeljusti. Imamo Brembo jedinicu nešto nižih specifikacija, koja je zadužena za zaustavljanje motocikla teškog oko 168 kg. Standardni izduv je tu umesto SC-Project jedinice.

CFMOTO se možda rešio trkačkih komponenti, ali paralelni tvin agregat zapremine 449 kubika donosi performanse kao i na konceptu: 50 KS i 40 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Ostala su i zakrilca inspirisana MotoGP-om, za koja u kompanij navode da proizvode oko 2 kg aerodinamičkog potiska pri brzini od 120 km/h.

Za sada, 450SR će biti dostupan samo u Kini, uz cenu od 31.980 juana (oko 4.800 evra). Nadamo se da će, ipak, krenuti putem modela poput 300NM i 650NM i stići do Starog kontinenta.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 314Komentari