home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Kawasaki Z400 RS

Kada je Kawasaki pre dve godine predstavio Ninja ZX-25, ljubitelji četvorotaktnih modela male kubikaže su „odlepili“.

Da, Ninja ZX-25R je pokazala da i dalje postoji tržište za takve motocikle, što je podstaklo Kawasakida razvije veću varijantu, Ninja ZX-4R.

Sada stižu glasine da će ZX-4R dobiti blizanca retro stila, koji će nositi naziv Z400 RS. I zaista, Ninja ZX-4R,koji će iskoristiti veću varijantu agregata s ZX-45R (sada s 400 kubika), dolazi na tržište kasnije ove godine, a doneće najmanje 75 KS.

Retro blizanac ovog modela zvuči kao moguće rešenje, pogotovo imajući u vidu da već postoji platforma na kojoj bi mogao da bude zasnovan. To je Z650 RS, koji videti na slici. Određene promene su neminovne, ali cevasta šasija i neo-retro estetika bi definitivno ostale.

To makar očekuju u japanskom portalu Young Machine, a rezultat toga je render koji vidite. I on ukazuje na neo-retro izgled, koji bi bio u skladu sa sličnim modelima kakvi su Honda Hawk 11 i Yamaha XSR125 Legacy.

Kao u slučaju ZX-4R, očekujemo da će Z400 RS biti predstavljen kao model za 2023. godinu, ali postoji mogućnost da ga ne vidimo na evropskom tržištu. Razlog su strogi Euro 5 emisioni standardi.

Izvor: Moto-berza.com

Render: Young Machinečitanja : 374Komentari