home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Yamaha Niken

Yamaha sprema pravi test mogućnosti za svoj Niken model na tri točka, s kojim će nastupiti na ovogodišnjem brdskom moto šampionatu u Italiji.

Iako Japanci nisu previže željni da Niken osveže i daju mu najnoviji CP3 agregat zapremine 890 kubika, kakav se nalazi na novim MT-09, Tracer 9 GT i XSR900 modelima, veruju da je ovaj trotočkaš sposoban da nastupi na prestižnom događaju kakav je italijanski brdski moto šampionat.

Yamaha Niken

U kompaniji smatraju da će tehnologija na kojoj je Niken zasnovan dati dodatno prijanjanje samom motociklu, čineći ga savršenim oružjem da se uhvati u koštac s krivinama tokom trke pomenutog šampionata.

Zahvaljujući Nikenovim duplim obrnutim viljuškama, Ackermann dvoosovinskom upravljačkom mehanizmu i konzolnom sistemu oslanjanja, motocikl može da postigne ugao nagiba od 45 stepeni.

U svakom slučaju, Yamaha će motocikl opremiti Genuine Yamaha Technology Racing (GYTR) dodacima, kako bi dodatno poboljšala njegove performanse.

Debi u šampionatu je zakazan za petak, 17. jun, kada će četvorostruki vicešampion italijanske superbajk klase, Luka Salvadori, voziti trkački Niken na rundi u Spoletu.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 346Komentari