home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ducati Desert X

Ducati je najavio povratak svog serija onlajn premijera za 2022, a iz najave Ducati World Premiere jasno je da italijanski proizvođač spreman sedam noviteta.

Sam događaj predstavlja evoluciju šoua preko kojeg je kompanija otkrivala svoju liniju pred EICAM sajma, usled pandemije virusa korona je postao zaseban događaj.

Postao je i izuzetno uspešan u smislu privlačenja publike, pa je Ducati nastavio s takvim vidom predstavljanja i prošle godine, odbivši povratak na salon u Milano.

Ipak, Ducati će ove godine nastupiti na najvažnijem godišnjem događaju u moto industriji, ali i nastaviti s onlajn prikazivanjem svojih noviteta.

Iako Italijani nisu otkrili mnogo o onome što nas čeka u sedam epizoda ovogodišnjeg serijala, ima nekih suptilnih nagoveštaja u naslovima:

2. septembar, 1. epizoda: „Neočekivano“ (The Unexpected)

15. septembar, 2. epizoda: „Spremni za još?“ (Ready for More?)

29. septembar, 3. epizoda: „Otključavanje Zemlje“ (Unlock Earth)

7. oktobar, 4. epizoda: „Ovo je trkanje“ (This is Racing)

20. oktobar, 5. epizoda: „Gurajte napred“ (Push Forward)

28. oktobar, 6. epizoda: „Usudite se da budete smeli“ ( Dare to be Bold)

7. novembar, 7. epizoda: „Sloboda naredne generacije“ (Next Gen Freedom)

Kad kažemo „suptilni nagoveštaji“, više mislimo da se radi o dvosmislenim značenjima. Uzmimo samo naslov pete epzode, koji bi mogao da se odnosi i na novi Diavel i na električni skuter.

U svakom slučaju, ima modela koji su zreli za ažuriranje, uključujući Scrambler, koji je potvrđen ranije ove sedmice.

Ducati bi mogao da iskoristi ovaj format i da otkrije svoj MotoE model. Iako se neće naći u prodaji, sportski motocikl predstavlja debi italijanskog proizvođača u električni segment.

Tu su i opcije poput novog izdanje Diavel modela, nova varijanta Multistrade ili neko lako izdanje Panigale sportskog motocikla… u svakom slučaju, serijal će nam sve otkriti.

Izvor: Moto-berza.com

Prodati svi Ducati Panigale V4 S motocikli s „Trke šampiona“

Svi Ducati Panigale V4 S motocikli koji su učestvovali na „Trci šampiona“ tokom World Ducati Week događaja su prodati.

Oni su se pojavili na aukciji u ponedeljak 25. jula, odmah nakon trke, a nove vlasnike su dobili za svega nekoliko sati.

Motocikl su unikatni, zajedno sa grafikama individualnih timova vozača koji su nastupili. Na primer, Frančesko Banjaja i Džek Miler su vozili na motociklima „obučenim“ u grafiku Ducati MotoGP tima, dok su Alvaro Bautista i Majkl Rinalni nastupili u bojama svoje WSBK ekipe.

Prvi motocikl koji je prodat je onaj koji je vozio Džek Miler, koji je „Trku šampiona“ završio na četvrtom mestu. Nakon njega, prodata je mašina Peka Banjaj, a zatim i mašina Žoana Zarka, u grafici Pramac Racing tima.

„Panigale V4 S motocikl s World Ducati Week događaja su unikatni kolekcionarski predmeti“, izjavio je Frančesko Milićija iz kompanije Ducati. „Globalni uspeh trke dodatno doprinosi njihovoj vrednosti. Odličili smo da prioritet pri kupovini imaju naše najbolje mušterije. To ne naš način da im se zahvalimo i da tako podstičemo njihov entuzijazam prema našinm motociklima“

„Onlajn prodaja je naš izbor i u skladu je sa strategijom korišćenja digitalnih servisa kako bi poboljšali korisničko iskustvo za ljubitelje brenda. U ovom slučaju, to je omogućilo kupcima sa svih strana sveta da odmah dobiju pristup. Brzina kojom su motocikli prodati potvrđuje da su mnogi jedva čekali lansiranje ove platforme.“

„Trku šampiona“ je osvojio Frančesko Banjaja, a njemu su se na podijumu pridružila druga dvojica Italijana, drugoplasirani Luka Marini i trećeplasirani Merko Beceki. To ne treba da čudi, jer su sva trojica kao članovi VR46 akademije odlično upoznati sa stazom „Marko Simončeli“ u Mizanu.

Najbolje plasirani vozač koji ne nastupa u gran pri šampionatu je Aksel Basani, član Motocorsa WSBK tima. On je trku završio na sedmom mestu.

„Trku šampiona“ možete gledati na zvaničnom Ducati sajtu.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 299Komentari