home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ducati Multistrada V4 Rally

Ducati je otkrio novi Ducati Multistrada V4 Rally model za 2023. godinu.

Italijanska mašina će se na tržištu uhvatiti u koštac s BMW R1250 GS Adveture i Triumph Tiger 1200 Explorer linijom. Ono što novi model donosi je veća autonomija, bolje ofroud mogućnosti i povećana udobnost.

Kao što joj ime kaže, nova varijanta je rođena za reli vožnju.

Ducati Multistrada V4 Rally

Novina za 2023. je veći hod ogibljenja, koji je povećan za 30 mm i sada iznosi 200 mm. Uz to, tu je poluaktivno Showa Skyhook ogibljenje vrhunskih specifikacija.

Ducati Multistrada V4 Rally

Ducati je dodato novi režim snage, koji pruža poboljšano iskustvo u vožnji u ekstremnim ofroud uslovima.

Ducati Multistrada V4 Rally

Novi enduro režim vožnje smanjuje snagu na 114 KS i prilagođava kontrolu proklizavanja okolini. Deaktiviraju se kontrola obrtanja točka i ABS na zadnjem točku, kako bi mašina bila prilagođenija ofroud situaciji.

Maksimalna snaga motocikla i obrtni moment ostaju na 170 KS na 10.500 o/min, odnosno 125 Nm na 8.750 obrtaja.

Nova Ducati Multistrada V4 Rally ima krakaste felne u standardnom paketu, što je opcija koja je na V4 S dostupna kao dodatna opcija. Tu je i rezervoar za gorivo zapremine 30 litara, koji povećava autonomiju motocikla na oko 370 km.

Kako navodi Ducati, Granturismo V4 agregat sada ima deaktivaciju zadnjeg cilindra koja je u funkciji tokom mirovanja, ali i mirne vožnje. Nova karakteristika daje veliki dorprinos ekonomičnoj potrošnji goriva.

Još jedna novina na Multistrada V4 Rally motociklu je podešavanje visine u vožnji. Naime, ogibljenje spušta visinu motocikla nakon paljenja, čime je lakše popeti se i sići s mašine. Sličnu funkciju ima Harley-Davidson Pan America 1250.

Izvor: Moto-berza.com

Foto: Ducatičitanja : 497Komentari