home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
CFMOTO Papio Nova

U aprilu 2022. otkriveno je da kineski proizvođač motocikala CFMOTO radi na električnoj verziji svog Papio mini motocikla, rivala Hondi Grom. Papio sportski mini nejked, dizajniran da bude zabavan i lak za upravljanje.

Sada, sa prilivom novih električnih dvotočkaša, CFMOTO je odlučio da otkrije proizvodnu verziju, nazvanu Papio Nova. U poređenju sa prototipom, nema mnogo promena. Štaviše, u poređenju sa standardnim Papio modelom od 125 kubika, Papio Nova izgleda potpuno isto, zadržavajući svoje male proporcije i sportsku, oštru karoseriju.

CFMOTO Papio Nova

Lansiranje električnog Papio Nova modela dolazi u pravo vreme jer CFMOTO povećava svoj katalog električnih dvotočkaša. Tu je Zeeho električni skuter, model koji bi trebalo da se takmiči sa sve većim brojem električnih skutera širom Azije i Evrope. Što se tiče Papio Nova modela, njegov glavni tržišni rival bi trebalo da bude novi Tromox Ukko AT, a po performansama je ekvivalentan modelu od 125 kubika.

CFMOTO Papio Nova

Papio Nova pokreće električni motor sa maksimalnom snagom od 22 kW, što znači oko 30 KS. Sada, ovo je očigledno mnogo jače od Groma, a kamoli standardnog Papio 125, tako da očekujte da će ovaj električni dvotočkaš biti prilično živahna mašina. Maksimalna brzina je ograničena na 112 kilometara na sat a sprint od nule do 56 km/h traje samo 2,3 sekunde.

Što se dometa tiče, Papio Nova ima bateriju od 4,4 kWh za koju CFMOTO tvrdi da je dobra za domet do 150 kilometara sa jednim punjenjem.

Imajući u vidu ove performanse i domet, Papio Nova sigurno želi da bude jedan od najsposobnijih malih električnih motocikala. To će sigurno biti zabavna i praktična gradska mašina, pogotovo ako vam odgovaraju njene proporcije.

Cena još uvek nije poznata.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 296Komentari