home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Da ne bude zabune, na slici nije Rover 75 vec ROEWE 750. Kineska kompanija SAIC je otkupila pravo na dizajn i proizvodnju Roverovih modela 25 i 75 posle propasti engleske firme. Ali Ford je u medjuvremenu otkupio pravo na koriscenje imena Rover pa su Kinezi morali svoj model da nazovu drukcije ali opet veoma slicno. Kinesku varijantu pokrecu motori od 1,8 litara (turbo) i 2,5 litara zapremine. Ono sto je zanimljivo jeste da Kinezi svoj model nameravaju da izvoze i u Evropu po ceni od 29000 dolara za slabiju verziju. Sam auto je skoro neizmenjen u odnosu na original, mada ima nekih razlicitih detalja npr. napred je maska veca i nesto agresivnija, a u unutrasnjosti su kinezi zadrzali dah luksuza uz par novih detalja. Zanimljivo da je i duzina automobila dodatno povecana u odnosu na engleski original.

Da ne bude zabune, na slici nije Rover 75 vec ROEWE 750. Kineska kompanija Chery je otkupila pravo na dizajn i proizvodnju Roverovih modela 25 i 75 posle propasti engleske firme. Ali Ford je u medjuvremenu otkupio pravo na koriscenje imena Rover pa su kinezi morali svoj model da nazovu drukcije ali opet veoma slicno. Kinesku varijantu pokrecu motori od 1,8 litara (turbo) i 2,5 litara zapremine. Ono sto je zanimljivo jeste da kinezi svoj model nameravaju da izvoze i u Evropu po ceni od 29000 dolara za slabiju verziju. Sam auto je skoro neizmenjen u odnosu na original, mada ima nekih razlicitih detalja npr. napred je maska veca i nesto agresivnija, a u unutrasnjosti su kinezi zadrzali dah luksuza uz par novih detalja. Zanimljivo da je i duzina automobila dodatno povecana u odnosu na engleski original.čitanja : 5894Komentari

ako netko zna zanima me da li će djelovi mehanike biti potpuno indetićni sa 75icom i koliko če biti povoljniji od roverovih paprenih cena hvala neka napiše na ovom blogu.

Autor petar 13 Apr 2009, 15:27

delovi nisu papreni u Engleskoj. Ovde nas deru u Srbiji...
internet kupovina i dobra usteda u odnosu na nase dilere.
srecno!

Autor Rover 75 01 Jun 2009, 23:57