home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Salon automobila u Pekingu počinje već za neki dan (Auto China 2008 show, od 20. do 28. aprila), tako da je sve više detalja o zaista brojnim novitetima, koji će premijerno biti predstavljeni u kineskoj prestonici. Tako je Roewe (2005. godine kupio prava na proizvodnju modela britanskog MG-Rovera) pripremio premijeru svoje novu limuzine Roewe 550 (na prve tri slike). Ovaj model u osnovi predstavlja serijsku verziju koncept automobila Roewe W2, prikazanog prošle godine na salonu u Šangaju. Od njega se ovaj konačni proizvod razlikuje, pre svega, po potpuno promenjenom prednjem delu automobila. Roewe 550 inače pokreće 1,8 litarski turbo benzinac, kakav već koristi veći MG7/Roewe 750 1.8T. Paletu pogonskih agregata će kasnije najverovatnije upotpuniti i manji 1,6 litarski benzinac, kao i 1,8 litarski motor bez turbo punjača. Roewe 550 je inače dugačak 4624 mm, širok 1827 mm, visok 1480 mm, dok će ostali detalji biti saopšteni na salonu u Pekingu.

Jinaghuai A137/A138 i Jianghuai C Concept

Kineski Jianghuai će u Pekingu izložiti dva nova modela, za čiji dizajn je odgovoran italijanski dizajn studio Pininfarina. U stvari, radi se o jednom automobilu koji će se nuditi u hatchback verziji sa petora vrata (kodne oznake A137) i klasične limuzine sa četiri vrata i oznakom A138. Specifikacije oba modela za sada nisu poznate ali se njihov dolazak u Evropu najavljuje za kraj 2009. godine. Još jedan zanimljivi Jianghuai automobil jeste studija C Concept, koja najavljuje budući luksuzni model ove kompanije (dizajn je urađen u Jianghuaijevom dizajn centru u Torinu).

Changfeng Qi Ling CP1A

Još jedan novitet spreman za salon u Pekingu jeste i ovaj CP1A kineske kompanije Changfeng. CP1A je samo privremena oznaka jer će zvanično ime biti saopšteno 20. aprila na salonu u Pekingu, kada će biti objavljeni i ostali detalji o ovoj kompaktnoj limuzini čiji prednji deo (namerno ili nenamerno) podeća na Subaru Imprezu WRX STI prethodne generacije. Za sada je poznato samo da se pod haubom nalazi 1,8 litarski četvorocilindrični benzinac.čitanja : 905Komentari