home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Daewoo je pre nekoliko dana u J. Koreji počeo sa prodajom nove generacije svoje limuzine Lacetti, koja ipak nije ništa drugo nego novi Chevrolet Cruze sa drugačijim nazivom. Jednostavno, GM obilato koristi svoje resurse i potojeće modele da bi štancovao klonove, odnosno pravio "nove" modele i iste automobile prodavao na različitim tržištima pod različitim imenima.

Kako bilo, i za novi Daewoo Lacetti važi sve ono što je već rečeno za Chevrolet Cruze (inače zvanično predstavljen početkom ovog meseca na Salonu automobila u Parizu), a to je da je automobil dugačak 4,60 metara i da po fabričkom saopštenju nudi udobnu i prostranu unutrašnjost za pet putnika i dovoljno mesta za njihov prtljag.

Cruze je inače delo globalnog dizajnerskog i inženjerskog tima, a sem u Južnoj Koreji, proizvodiće se na još nekoliko lokacija širom sveta.

Što se izgleda tiče, Lacetti se od brata sa Chevroletovom značkom razlikuje samo po drugačijem prednjem grilu, a pokreće ga (za sada) samo 1,6 litarski benzinac sa 114 konja, uparen sa manuelnim petostepenim menjačem ili automatikom sa 6 stepeni. 

Pomenuti Chevrolet Cruze će evropskim kupcima inače biti na raspolaganju od proleća 2009. godine, a u GM-u obećavaju da će ga, osim visoke bezbednosti i izuzetnog kvaliteta, i dalje karakterisati veoma atraktivan odnos kvalitet – cena.čitanja : 1864Komentari

Nije lose.
Malo nesrecan izbor boja u unutrasnjosti.

Autor Eki 01 Nov 2008, 10:03