home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Nakon što su nedavno objavili detalje vezane za doterani Nissan GT-R u standardnoj verziji (Series II model za 2009. je dobio pojačan 3,8 litarski motor na 485KS, smanjenu potrošnju, veći rezervoar, modifikovano ogibljenje, poboljšano upravljanje, nove točkove i gume, kao i proširenu paletu boja za karoseriju), Japanci su danas konačno i zvanično predstavili dugo očekivani Nissan GT-R SpecV. 

GT-R SpecV po navodima fabrike treba vlasniku da pruži trkačke performanse u automobilu registrovanom za svakodnevni saobraćaj, mada takvih vlasnika neće biti puno. GT-R SpecV će naime biti veoma redak automobil, budući da će se mesečno proizvoditi od 20-30 primeraka, a koštaće oko 126.000 evra.

Prodaja je za sada predviđena samo u Japanu, mada treba očekivati da se određene količine ponude i u SAD-u i pojedinim evropskim tržištima.

Vizuelne razlike u odnosu na standardni GT-R se svode na nove elemente od karbon fibera (zadnji spojler, prednji gril), novu boju u ponudi (Ultimate Black Opal), dok je unutrašnjost za samo dva putnika dobila i Recaro sedišta (od karbon fibera, koga ima na još nekoliko mesta u kabini).

Snaga 3,8 litarskog bi-turbo agregata je ostala ista kao i na standardnom modelu, mada je SpecV dobio i kontroler pritiska turbine koji povećava količinu komprimovanog vazduha V6 motoru, odnosno daje mu više momenta pri srednjim i višim obrtajima, dok pri nižim obrtajima radi u uobičajenom režimu rada za što ekonomičniju vožnju.

Ostale promene se odnose na modifikovano ogibljenje, izduvni sistem, lagane aluminijumske NISMO točkove od 20 inča (standardno sa Bridgestone Potenza RE070R gumama, a opciono sa Dunlop SP Sports DSST gumama), za 60 kg manju težinu automobila i karbon-keramičke kočnice.

VIDEO : Nissan GT-R SpecVčitanja : 960Komentari

Kakav zmaj!!! Ovi japanci stvarno znaju kako se prave kola!

Autor Goran 10 Jan 2009, 18:58