home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Prilikom nedavnog predstavljanja svojih planova američkom kongresu, Chrysler LLC je objavio i kompjuterske ilustracije svojih budućih modela, među njima i novog 2011 Jeepa Grand Cherokee koji je sada i zvanično ugledao svetlost dana (svetska premijera se održava na Salonu automobila u Njujorku).  

Prvo u oči naravno upada novi izgled spoljašnjosti (sada više u modernom crossover a manje u tradicionalnom SUV stilu), mada je radikalnije promene doživela unutrašnjost, pre svega u pogledu kvalitetnijih materijala (bar tako obećavaju u Jeepu).

Sem dizajna, promenjene su i dimenzije, pa je novi Grand Cherokee 46 mm duži i za 76 mm širi od svog prethodnika, dok je međuosovinsko rastojanje poraslo za 135 mm i iznosi 2916 mm, što znači da sada ima još više mesta za putnike i njihov prtljag (standardni točkovi su inače od 17 inča). Novost su i nezavisno vešanje napred i pozadi, veća torziona čvrstoća, poboljšano upravljanje, Quadra-Lift vazdušno ogibljenje (sa pet nivoa podešavanja visine), Selec-Terrain traction control sistem, bolja zvučna izolacija i naravno bogatija standardna i opciona oprema (standardna sigurnosna oprema između ostalog obuhvata i ESC elektronsku kontrolu stabilnosti, ABS, BTCS - Brake Traction Control System, vazdušne zavese...). 

   

Što se motora tiče, u Severnoj Americi će novi Jeep Grand Cherokee biti dostupan sa dva motora: novim 3,6 litarskim V6 Pentastar agregatom sa 280 konja i 353 Nm obrtnog momenta, kao i 5,7L HEMI V8 motorom od 360KS i 520 Nm (u Evropi će naravno u ponudi biti i dizel motori). Manji V6 dolazi u paru sa petostepenom automatskom transmisijom, a veći V8 HEMI sa multi-speed automatikom.

U Chrysleru napominju da će nova, četvrta generacija Grand Cherokeeja imati značajno smanjenu potrošnju u odnosu na dosadašnji model.

Proizvodnja novog Grand Cherokeeja će se inače odvijati u Jefferson North Assembly fabrici u Detroitu.

VIDEO : novi Jeep Grand Cherokeečitanja : 1361Komentari

veliki pomak. najzad

Autor Mikelangelo 08 Apr 2009, 16:26

povisena karavan-limuzina, u to se pretvorila nekadasnja legenda off-rouda

u prevodu-nakaza

Autor ChedomirADELAIDE 27 Avg 2009, 20:23