home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Suzuki je konačno i zvanično predstavio svoj novi sedan Kizashi, koji je proteklih godina najavljivan kroz nekoliko istoimenih koncept vozila.  

Podsećanja radi, posle prvog Kizashija (na Salonu u Frankfurtu 2007. godine) i Kizashija 2 (predstavljen u Tokiju iste godine), Suzuki je treći model u svojoj Kizashi (jap. – predigra) seriji koncept vozila promovisao na prošlogodišnjem Salonu u Njujorku. Sudeći po rezultatu, taj treći Kizashi je bio i najbliži serijskom primerku, mada je konačni dizajn ipak "prizemljen" u odnosu na atraktivne studije.

Kako bilo, Kizashi istovremeno nagoveštava i novi dizajnerski pravac u ovoj japanskoj kompaniji, a najavljuje se kao sportski sedan, razvijen kao konkurencija limuzinama srednje klase kao što su Honda Accord, Mazda6 i Toyota Camry.

Kizashi će se u prodaji na američkom tržištu naći u decembru ove godine, i to sa 2,4 litarskim DOHC četvorocilindričnim benzinskim motorom, uparenim sa šestostepenim manuelnim menjačem ili CVT transmisijom. Pogon je samo na prednjim točkovima ili opciono AWD na sva četiri točka. Kasnije će paleta biti proširena i V6 benzincem i hibridnim modelom. Konkretniji detalji o snazi motora, performansama, kao i cena će inače biti objavljeni naknadno.

Standardna sigurnosna oprema obuhvata 8 vazdušnih jastuka, ESP sistem elektronske kontrole stabilnosti, ABS, EBD i sistem za nadgledanje pritiska u gumama.

Na kraju i dimenzije: Kizashi je dugačak 4650 mm, širok 1820 mm, visok 1480 mm, dok mu međuosovinsko rastojanje iznosi 2700 mm.

VIDEO : promocija Suzukija Kizashi čitanja : 3913Komentari

Bravo Suzuki!

Autor Zoki,Beograd 31 Jul 2009, 00:56

Stvarno je dobar

Autor Nikola 31 Jul 2009, 01:13

Honda Accord, Mazda6 i Toyota Camry: krupan zalogaj i velike ambicije

Autor ChedomirADELAIDE 31 Jul 2009, 03:10

sjajan i originalan!
Pravo osvezenje u danasnje vreme megan-like automobila

Autor lok 31 Jul 2009, 07:39

Steta sto nemaju dobar dizel motor. Inače, odlično.

Autor mikirurk 31 Jul 2009, 08:04