home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Smart će ovogodišnji Salon automobila u Frankfurtu iskoristiti da premijerno prikaže unapređenu verziju svog električnog modela ForTwo ed (electric drive).

Njegova prodaja će zvanično startovati na proleće 2012., i to u više od 30 zemalja.

Ovo je inače već treća generacija Smarta ForTwo ed, a ovu najnoviju pokreće elektromotor sa 55 kW/75KS i 130 Nm, što je dovoljno za maksimalnih 120 km/h (ranije 100 km/h) i za ubrzanje od 0-100 km/h koje traje manje od 13 sekundi (ubrzanje od 0-60 km/h traje 5 sekundi, ranije 6,5 sekundi).

Po fabričkim podacima, autonomija sa jednim punjenjem litijum-jonskih baterija (sada 17.6 kWh, ranije 14 kWh) iznosi 140 kilometara (ranije 135 km).

U opremi se između ostalog nalaze i automatski klima uređaj, el. podizači stakala, el. podesivi retrovizori, kožni volan, alu točkovi...

Vizuelne izmene u odnosu na raniju verziju se svode na doteranu prednju masku sa Electric Drive logom, LED dnevna svetla, izraženije pragove i izmenjeni zadnji branik.

Smart ForTwo ED će biti na raspolaganju u svim bojama u kojima su već dostupni modeli sa benzinskim i dizel motorima, ali i u posebnoj kombinaciji "fresh green" i "crystal white" boja (uz retrovizore i detalje u enterijeru u zelenoj boji i sa alu točkovima u beloj boji).

Ivan Mitić - Autoblog.rs čitanja : 1637Komentari