home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Chryslerova Ram divizija je još u decembru prošle godine potvrdila da će kupcima ponuditi svoje novo komercijalno vozilo nazvano ProMaster City.

Ram tada nije objavio slike tog vozila, ali je saopštio da se radi o manjem venu koji se bazira na Fiatu Doblo i da će "ponuda motora biti prilagođena navikama severnoameričkih kupaca komercijalnih vozila". Takođe je istaknuto da će vozilo "odlikovati poznati Ram Truck dizajnerski rečnik".

Sada tajni više nema i pred nama su prve zvanične fotografije ovog vozila i osnovni detalji.

Dakle, ProMaster City - Fiat Doblo sa dužim međuosovinskim rastojanjem, novim prednjim delom sa Dodge maskom, doterana unutrašnjost (trokraki multifunkcionalni volan, Dodge Uconnect Access infotainment system sa kolor ekranom osetljivim na dodir...) i samo jedan motor u ponudi. To je 2,4 litarski četvorocilindrični Tigershark agregat sa 174KS i 241 Nm obrtnog momenta koji se koristi i u modelima Dodge Dart, Chrysler 200 i Jeep Cherokee.

Menjač je uparen sa devetostepenim automatskim menjačem, a pogon je na prednje točkove.

U saopštenju se navodi da ubrzanje od 0 do 60 milja na sat (96 km/h) iznosi 9,8 sekundi, dok će podaci o potrošnji biti saopšteni naknadno.

Vozilo odlikuju i bočna klizna vrata (i sa vozačeve i sa suvozačeve strane), dok se zadnja otvaraju u odnosu 60/40.

Treba pomenuti da će u ponudi biti dve verzije, i to ProMaster City Tradesman (sa dva sedišta, nosivošću od 855 kg i zapreminom tovarnog prostora do 3700 litara), kao i ProMaster City Wagon koji ima mesta za pet putnika. Obe verzije će se nuditi sa Base i SLT paketima opreme.

Ram za sada nije saopštio kada će tačno ProMaster City biti dostupan kupcima, a još nisu poznate ni cene.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 1398Komentari