home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Ovde prvo podsećanje da su britanski proizvođač luksuznih i sportskih automobila Aston Martin i italijanski Zagato još u maju na događaju Concorso d'Eleganza Villa d'Este u Italiji promovisali Vanquish Zagato Concept, kojim su nastavili svoju preko pet decenija dugu saradnju.

Zatim je već u junu stigla i njegova serijska verzija, čija proizvodnja je ograničena na samo 99 komada. Uprkos ceni od nekih 500.000 funti svi su bili već unapred prodati, a vlasnicima će biti isporučeni početkom 2017.

Za njegov nastanak su inače zaslužni Astonov izvršni potpredsednik Marek Reichman, Andrea Zagato i njihovi dizajnerski timovi, dok je inžinjering odrađen u Gaydonu u Engleskoj.

Tu nije kraj jer je sada na manifestaciji Pebble Beach Concours d'Elegance u SAD-u svetlost dana ugledala i kabriolet verzija, nazvana Aston Martin Vanquish Zagato Volante.

Paneli karoserije su napravljeni od ugljeničnih vlakana, a između ostalog se ističu i zadnji deo sličan modelu DB11, sportska sedišta sa opcionom Bridge of Weir kožom, detalji od ugljeničnih vlakana, kao i Z logo. Treba naglasiti da je moguća i dodatna personalizacija enterijera, za šta će pobrinuti Aston Martinova Q divizija.

Kao i kod Coupea, i ovde se za pogon brine V12 motor sa okruglo 600KS, dok ubrzanje od 0 do 60 milja (96 km/h) iznosi 3,7 sekunde.

Na kraju, Aston Martin Vanquish Zagato Volante će takođe biti napravljen u ograničenoj seriji od samo 99 komada, proizvodiće se u Gaydonu u Engleskoj, a isporuke startuju početkom 2017. godine.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 815Komentari

Prelepo!

Autor Uros Cuore Sportivo 20 Avg 2016, 15:09