home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Minivan Lifan Xuanlang, čija je prodaja ovih dana počela u Kini još kada je prvi put predstavljen prošle jeseni na sajmu automobila u Guangdžou, definisan je kao klon Forda S-Max.

Dizajneri Lifana preuzeli su spoljni i unutrašnji izgled Fordovog monovolumena s tom razlikom da je kineska verzija nešto manja od originala. S-Max je dug 4,72 m, dok je Xuanlang kraći za 7,6 cm, međuosovinsko rastojanje prvog je 2,85 m, a kod drugog 2.78 m, što je dovoljno prostora za tri reda sedišta.

Xuanlang u ponudi je sa četiri motora, tako da kupci mogu da biraju između tri atmosferska četvorocilindarska benzinca – 1.8 i 2.0 od 133 i 141 KS i  1.5 turbo dizela od 141 KS.

Snaga atmosferskih motora prenosi se petostepenim manuelnim menjačem, a uz motor 2.0 u ponudi je i CVT menjač s kontinuirano varijabilnim prenosnim odnosima. Kao opcija za 1.5 turbo dizel u ponudi je automatski menjač sa osam stepena prenosa.

Na spisku dodatne opreme pored ostalog nalazi se i startovanje motora na dugme, aautomatski klima uređaj, stakleni krov…

U Kini cena Lifan Xuanlanga kreće od 80.000 juana, to je nešto više od 11.600 dolara  što znači da je dva i po puta jeftiniji od Forda S-Max.

Izvor: Netauto.rsčitanja : 585Komentari