home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ampere Motor

Do sada nepoznata startap kompanija Ampere Motor predstavila je na auto-salonu u Los Anđelesu prototip električnog “roadstera” sa tri točka koji će, kada se 2018. pojavi u prodaji, koštati 9.900 dolara.

Kalifornija je jedno od najvećih svetskih tržišta električnih i hibridnih automobila. U toj saveznoj američkoj državi je i sedište čuvenog proizvođača električnih automobila - Tesle, a Ampere Motor iskoristila je upravo sajma automobila koji se održava u najvećem kalifornijskom gradu da prezentuje svoj električni auto sa jednostavnom oznakom “1”.

Ampere Motor

Poput Teslinog najnovijeg modela koji je predstavljen polovinom novembra, i Ampere 1 je “roadster”, ali sa 3 točka i 20-ak puta nižom cenom. Proizvođač navodi da je reč o vozilu koje je namenjeno pre svega urbanim sredinama, ali i automobilu za “vikend zabavu”.

Ampere Motor

Vozilo je za sada u fazi prototipa, ali u kompaniji tvrde da je 80% spremno za serijsku proizvodnju.

Tehnički podaci o elektromotoru i pogonskim baterijama nisu saopšteni, ali je rečeno da će produkcisjka verzija imati autonomiju u vožnji do 160 km.

Ampere računa da će privući dovoljan broj kupaca relativno niskom cenom vozila i najavljuje serijski model za 2018. Do tada, primaće rezervacije za ovo vozilo, uz akontaciju od 200 dolara.

Izvor: B92.netčitanja : 857Komentari