home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Fiat Cronos

Nakon što je ranije ove godine predstavio novi Argo u hatchback izdanju sa 5 vrata, Fiat je pripremio i njegovu sedan verziju nazvanu Cronos.

Prve dve zvanične slike spoljašnjosti su objavljene krajem novembra, dok su fotografije Cronosove unutrašnjosti u javnost puštene sa zakašnjenjem od mesec dana. U svakom slučaju, iznenađenja nema budući da je unutrašnjost Cronosa kao kod pomenutog Arga.

Fiat Cronos

Prodaja Cronosa u Južnoj Americi startuje u prvom kvartalu 2018. godine, pri čemu se kao najveći rival navodi nedavno predstavljeni Volkswagen Virtus (Polo sedan).

Kako bilo Cronos će praktično zameniti Fiatove modele Linea i Grand Siena, a razvijen je pod kodnom oznakom X6S.

fiat cronos

Dok je prednji veoma sličan Argu hatchback (uz doterani branik i saćastu masku sa hromiranom lajsnom), najveće razlike su naravno pozadi, sa prtljažnikom čija zapremina iznosi više od 500 litara.

fiat cronos

Takođe, međuosovinsko rastojanje je produženo na 260 cm (za 8 cm duže od Arga hatchback), dok težina bazne verzije iznosi oko 1200 kg.

Od motora se pominju 1,3 litarski agregat sa 109KS i 1,8 litarski sa 139KS, a od menjača 5-stepeni manuelni, 5-stepeni GSR automatizovani manuelni i 6-stepeni automatik.

Na kraju, Cronos će se proizvoditi u Fiatovoj fabrici Kordoba u Argentini.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 1276Komentari