home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Mini Clubman

Osveženje druge generacije Minijevog modela Clubman uključuje manje izmene na karoseriji i u kabini, a pored opcionog sportskog oslanjanja tu je i nekoliko novih boja karoserije.

Mini Clubman

Mini je predstavio decentno osveženo izdanje praktičnog modela Clubman s kojim su, posmatrano spolja, pored nekoliko novih boja karoserije stigla redizajnirana kućišta prednjih i zadnjih svetala i dve nove varijacije na temu maske hladnjaka.

Mini Clubman

Pored standardnih halogenih svetala u nešto većim i zatamnjenim kućištima Clubman se opciono može dobiti i u kombinaciji s adaptivnim LED svetlima i LED svetlima za maglu u čijim kućištima su integrisana dnevna svetla. Zadnja svetla su sada standardno opremljena LED tehnologijom i uz doplatu se mogu dobiti s detaljima koji asociraju na zastavu Velike Britanije.

Mini Clubman

Promene u unutrašnjosti uključuju tri nove boje za oblaganje panela i sedišta. Standardni 6,5-inčni displej multimedijalnog sistema se opciono nudi i u 8,8-inčnoj varijanti, a jedina mehanička promena se odnosi na mogućnost doplate za sportsko oslanjanje s adaptivnim amortizerima s kojim je automobil bliži tlu za 10 milimetara.

Mini Clubman

Novosti ispod prednjeg poklopca nema, pa Clubman i dalje pokreće nekoliko poznatih benzinskih i dizelskih motora sa tri ili četiri cilindra koji su kombinovani s ručnim ili automatskim menjačem.

Mini Clubman

Osnovni benzinski motor u ponudi je 1,5 litarski trocilindraš sa 102KS. Naredni motor iz iste konfiguracije nudi 136KS, a na vrhu benzinske ponude (pre predstavljanja verzije JCW) je dvolitarski četvorocilindarski motor sa 192KS.

Za ljubitelje dizela tu je 1,5 litarska trocilindarska opcija sa 115KS, a s dvolitarskim četvorocilindarskim motorom stiže 150, odnosno 190KS.

Najsnažniji benzinski i dizelski motor se opciono može kombinovati s adaptivnim pogonom preko obe osovine.

Izvor: Klix.ba / Motor1. com

Foto: Miničitanja : 334Komentari