home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Ford Mustang High Performance Package

Iza dodatka 'High Performance Package' se krije aktuelni Ford Mustang čiji 2,3 litarski četvorocilindarski turbo motor razvija 330 konjskih snaga.

Cela priča oko pripremanja najsnažnijeg izdanja Mustanga s četvorocilindarskim motorom je trajala manje od 10 meseci, a rezultat rada nekoliko entuzijasta u odeljenju Ford Performance je Mustang HPP (High Performance Package) s kojim Ford popunjava prazninu između osnovnog i modela koji pokreće 5,0 litarski V8 motor.

Ford Mustang High Performance Package

I dalje prigušeniji u odnosu na original koji je pokretao poslednji Focus RS, 2,3 litarski četvorocilindarski EcoBoost motor u ovom slučaju razvija 330 konjskih snaga, što je 20 konjskih snaga više od potencijala četvorocilindarskog motora koji pokreće standardni Mustang, a na kraju je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 4,5 sekundi i maksimalnu brzinu 250 km/h.

S više snage je stigla i nova "periferija“, pa je Mustang HPP opremljen čvršćim oslanjanjem i kapacitetnijim kočnicama s V8 modela, a tu su i novi četvorostruki završeci aktivnog izduvnog sistema. Pored crnih delova karoserije zanimljive su i adekvatne retro oznake, ali i tamne novodizajnirane 19-inčne felne. Kupci mogu da biraju između 6-stepenog ručnog i 10-stepenog automatskog menjača.

Izvor: Klix.ba / Motor1. com

Foto: Fordčitanja : 304Komentari