home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Hyundai Venue

Hyundai je prvo prošlog meseca i zvanično potvrdio ime svog novog CUV modela, zatim je objavio nekoliko teaser crteža, dok je njegovu svetsku premijeru održao danas na sajmu u Njujorku.

Hyundai Venue

Ovaj Crossover Utility Vehicle se dakle zove Venue, što bi inače trebalo da označava mesto na kome ljudi žele da budu viđeni, u ovom slučaju unutar vozila.

Hyundai Venue

Venue je manji od Kone, od koje se i vizuelno razlikuje budući da ipak ima više konvencionalniji izgled. U svakom slučaju, ovo će biti trendi vozilo sa jedinstvenim stajlingom i namenjeno mlađim kupcima u urbanim sredinama.

Hyundai Venue

Što se dimenzija tiče, Venue je dugačak 4036 mm, širok 1770 mm, visok 1565 mm i ima međuosovinsko rastojanje od 2520 mm.

Hyundai Venue

U saopštenju se navodi da će Venue na američkom tržištu biti dostupan sa 1,6 litarskim Smartstream Gamma benzinskim motorom, u paru sa 6-stepenim manuelnim ili Smartstream IVT menjačem (Intelligent Variable Transmission).

Hyundai Venue

Deo opreme između ostalog čine točkovi do 15 do 17 inča, LED svetla, 8.0-inčni ekran osetljiv na dodir, Android Auto i Apple CarPlay, navigacija, Bluetooth, zadnja kamera, prednja sedišta sa grejanjem, sistem za upozorenje na frontalni sudar, sistem za nadgledanje mrtvog ugla, sistem za upozorenje o napuštanju kolovozne trake, kao i sistem koji nagleda stanje vozača kako bi detektovao umor i nepažnju.

Hyundai Venue

Takođe, kupcima će se nuditi i brojne mogućnosti personalizacije, između ostalog i dvobojni eksterijer sa kontrastnim krovom i retrovizorima.

Prodaja u SAD-u će startovati u četvrtom kvartalu ove godine, ali cene još nisu poznate (u svakom slučaju Vernue će biti jeftiniji od Kone).

Venue će se prodavati i na drugim tržištima pa će tako u Indiji biti dostupan sa 1,0 litarskim turbo benzincem, kao i sa 1,4 litarskim atmosferskim benzincem i 1,4 litarskim dizelašem.

Ivan Mitić – Autoblog.rs
čitanja : 893Komentari