home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Toyota Highlander

Na sajmu automobila u Njujorku premijeru ima i nova, četvrta generacija Toyotinog modela Highlander.

Highlander modelske godine je dobio izgled koji je delom inspirisan i novom generacijom modela RAV4, a navodi se i da je sada bezbedniji, komforniji, izdržljiviji, sa novom tehnologijom i efikasnijim hibridnim pogonom.

Toyota Highlander

I novi Highlander koristi Toyotinu New Global Architecture platformu, pri čemu je nova generacija ovog vozila za 60 mm duža od stare.

Toyota Highlander

Zapremina prtljažnika se u zavisnosti od konfiguracije sedišta (vozilo inače ima tri reda sedišta) kreće od 456 pa sve do 2075 litara.

Toyota Highlander

Kupcima će se nuditi nekoliko paketa opreme (L, LE, XLE, Limited i Platinum), alu točkovi od 18 do 20 inča, kao i više potpuno novih boja (Magnetic Gray Metallic, Moon Dust, Ruby Flare Pearl, Blueprint i Opulent Amber).

Toyota Highlander

U ponudi će biti 3,5 litarski V6 benzinski motor sa 295KS, kao i hibridna verzija koja kombinuje 2,5 litarski četvorocilindraš i dva elektromotora. Highlander Hybrid raspolaže sa 240KS i po fabričkim podacima ima potrošnju goriva od 6,9 l/100 km.

Kod Highlandera Hybrid su raspolaganju modovi vožnje Normal, Eco i Sport,a treba reći da će kupci kod obe verzije Highlandera imati izbor između 2WD i 4WD pogona.

Deo opreme između ostalog čine i LED svetla, Apple CarPlay, Android Auto, Alexa In-Car kompatibilnost, SiriusXM i Wi-Fi konekcija, infotainment sistem sa ekranima od 8.0 do 12.3 inča (u zavisnosti od verzije), el. otvaranje vrata prtljažnika, grejanje sedišta i u drugom redu, head-up displej, panoramski krov, sistem za nadgledanje mrtvog ugla, JBL audio sistem od 1200 vati i sa 11 zvučnika...

Novi Highlander će se kod Toyotinih američkih dilera naći od decembra ove godine, a Highlander Hybrid od februara 2020. 

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 346Komentari