home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
BMW Serije 8 Gran Coupe

BMW je još ranije najavio da će 25. juna na posebnom događaju u Minhenu zvanično promovisati Seriju 8 Gran Coupe (već najavljena koncept vozilom na prošlogodišnjem sajmu u Ženevi), ali kako to obično biva ni ovaj novitet nije ostao tajna sve do svoje premijere.

BMW Serije 8 Gran Coupe

Jedan sajt iz Singapura je naime greškom (?) objavio set ovih fotografija Serije 8 Gran Coupe, ali ih je ubrzo i "skinuo". Kako bilo, slike su već sada tu, dok će zvanična prodaja ovog automobila startovati u septembru.

BMW Serije 8 Gran Coupe

BMW Serije 8 Gran Coupe

Sem dodatnog para vrata, Serija 8 Gran Coupe je dobila i za 200 duže međuosovinsko rastojanje u poređenju sa standardnom "osmicom", a automobil je duži za 230 mm i viši za 60 mm u odnosu na Seriju 8 Coupe.

Ovde i podatak da zapremina prtljažnika kod Serije 8 Gran coupe iznosi 440 litara (a može i da se poveća obaranjem zadnjih sedišta).

BMW Serije 8 Gran Coupe

Jedan od motora u ponudi Serije 8 Gran Coupe će biti i 4,4 litarski twin-turbo V8 benzinac sa 390 kW/530KS i 750 Nm, u paru sa 8-stepenim Steptronic menjačem, a može se očekivati da će kupcima na raspolaganju kasnije stajati i 3,0 litarski šestocilindrični turbo-dizelaš koji razvija 235 kW/320KS i 680 Nm obrtnog momenta.

BMW Serije 8 Gran Coupe

Budući da će ovog leta Serija 8 Coupe i Cabrio dobiti i šestocilindrični benzinski motor sa 340KS, to se onda može očekivati i za Gran Coupe.

BMW Serije 8 Gran Coupe

BMW je za novu "osmicu" između ostalog predvideo i adaptivno M oslanjanje, aktivni diferencijal na zadnjoj osovini, iDrive sistem, head-up displej, aktivni parking sistem, kao i "Live Cockpit Professional" sa 12.3-inčnim displejem sa instrumentima i 10.25-ični infotainment displej.

BMW Serije 8 Gran Coupe

U gami će kasnije biti i sportska M8 Gran Coupe varijanta, pri čemu će se pod haubom naći 4,4 litarski twin-turbo V8 motor sa 600KS i 750 Nm obrtnog momenta, u kombinaciji sa 8-stepenim automatskim menjačem

Sem toga, možemo očekivati i snažniji M8 Competition Gran Coupe koji će raspolagati sa 625KS.

Naravno, deo M paketa će činiti i agresivniji aero body kit od ugljeničnih vlakana (prednji spojler, otvori za vazduh, zadnji difuzor, zadnji spojler), crni prednji "bubrezi", sportski podešeno i adaptivno oslanjanje, xDrive pogon na sva četiri točka (sa aktivnim M diferencijalom i 2WD modom vožnje), sportski izduvni sistem, M alu točkovi od 20 inča, jače kočnice (kao opcija će se nuditi i karbon-keramičke kočnice), kao i doterani enterijer (sportska sedišta i M volan, digitalni instrumenti, head-up displej...)

Kao opcija će biti dostupni i M Carbon paket za eksterijer koji dodaje još više elemenata od ugljeničnih vlakana.

Ivan Mitić – Autoblog.rs 

Foto: CarBuyer Sinagoporečitanja : 1329Komentari