home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
ISUZU D-Max mini-kiper by CPL

Velika svestranost i zaista impresivan broj raznih primena pikap vozila kakvo je ISUZU D-Max, od nedavno je proširen predstavljanjem specijalne mini-kiper verzije, ovaj put sa sandukom sa povišenim stranicama u kojem se može transportovati rastresit materijal.

U pitanju je specijalna aluminijumska mini-kiper konstrukcija poznate britanske firme Cumberland Platforms Ltd. (CPL), koja sada omogućava prevoz tereta zapremine do tri kubna metra, a zahvaljujući unapređenom oslanjanju, povećana je i nosivost vozila na čak 1300 kilograma.

ISUZU D-Max mini-kiper by CPL

Uz to, zadržana je i vučna sila od 3,5 tona, te se ovim putem dobija pikap koji je sposoban da preveze teret ukupne mase od čak četiri tone, pa i više (korisna nosivost prikolice od 2700 kg). Sanduk se prilikom istovaranja tereta „kipuje“ do ugla od 50 stepeni, bez potrebe za dodatnom stabilizacijom vozila.

ISUZU D-Max mini-kiper by CPL

U kompaniji CPL su predvideli i dva prostora za odlaganje opreme sa zaključavanjem, gde se jedan nalazi sa desne strane vozila, odmah iza vrata, dole, u koji može da se smesti do 10 kilograma opreme, dok je drugi, veliki, postavljen između kabine i kiper nadgradnje, a služi za odlaganje alata i pribora, ukupne mase do 180 kg.

Zvaničan debi ovaj ISUZU D-Max mini-kiper imaće na sajmu Confor Woodland Show 2019, koji se 5. i 6. septembra održava u gradiću Longleat, u Velikoj Britaniji.

Izvor: Isuzu.co.rsčitanja : 223Komentari