home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Krugger FD sa 760 KS

16 Okt 2019 - 07:30 Noviteti Link
Krugger FD

Ovo je automobil koji podseća na zlatne godine automobilskih utrkivanja 30-ih godina prošlog veka, na koji su dodate moderne performanse.

Krugger FD

Verovatno ste bar jednom u životu pomislili kako biste voleli da imate automobil napravljen prema vašim željama. Čini se da danas to više nije nemoguće, bar tako pokazuje primer Frédérica Bertranda, belgijskog umetnika i proizvođača custom made motocikala i automobila, prenosi Tportal.hr.

Krugger FD

Frédéric Bertrand, koji takođe nosi nadimak Fred Krugger, napravio je ovaj unikatni automobil na zahtev dvojice belgijskih automobilskih entuzijasta iz Liègea; Françoisa Fornierija (Mithra / Nethys) i Andréa Duponta (koji je zaradio bogatstvo u tekstilnoj industriji). Ime ovog zaista posebnog automobila je Krugger FD. Rađen je ručno, deo po deo i bez ikakve kompjuterske podrške dve i po godine, a sam model Krugger FD (F za Fornieri, D za Dupont) inspirisan je automobilima iz 30-ih godina dvadesetog veka. Tačnije automobilima pod nazivom streamline, a isto tako treba reći da je reč o automobilu sa samo jednim sedištem.

Krugger FD

Ovaj automobil je opremljen Bentleyjevim W12 bi-turbo motorom od šest litara, snage 760 konja (559 kW). Motor je preuzet iz modela Bentley Continental GT, koji tamo ima 645 KS (474 kW), i zatim je dorađen za više snage. Sam automobil Krugger FD je težak 1250 kilograma i može da postigne prilično lude brzine, a ako bismo uzeli zvanične podatke izvornog Bentley Continental GT-a sa slabijim motorom, to znači da bi mu brzina bila oko 330 km/h. Cilj dizajna ovog vozila ipak neće biti obaranje rekorda jer bi oba vlasnika želela da predstave svoj dragulj na najprestižnijim svetskim takmičenjima elegancije.

Ljubiteljima prelepih automobila je ovo vozilo bilo predstavljeno ovog vikenda, za vreme belgijskog Zoute Grand Prixa, a zatim će ići na autosalon Brussels Motor Show u delu pod nazivom Dream Cars.

Što se cene automobila Krugger FD tiče, ona nije objavljena.

Izvor: Tportal.hr

Foto: Kruggerčitanja : 422Komentari