home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Porsche 911

Odlična vest za ljubitelje tradicionalnih rešenja: Porsche će aktuelne modele 911 Carrera S i 911 Carrera 4S uskoro ponuditi i u kombinaciji s ručnim 7-stepenim menjačem.

Neznatno kašnjenje prilikom ubrzanja od 0 do 100 km/h, u odnosu na modele 911 Carrera S i Carrera 4S, koji se standardno isporučuju u kombinaciji s 8-stepenim automatskim menjačem s dva kvačila (PDK - Porsche Doppelkupplungsgetriebe), sigurno neće smetati ljubiteljima tradicionalnih rešenja kojima će (bez dodatnih troškova) nemačka automobilska kompanija pomenute modele uskoro ponuditi u kombinaciji s ručnim 7-stepenim menjačem.

Porsche 911

U standardnoj opremi Coupe i Cabrio Carrera S i 4S s ručnim menjačima biće i Sport Chrono paket, a elektronska ograničena blokada diferencijala, koja se isporučuje uz PDK menjače, u ovom slučaju biće zamenjena tradicionalnom mehaničkom varijantom.

U Porscheu još nisu objavili zvanične podatke, ali najavljuju da će 450 konjskih snaga koje isporučuje trolitarski 6-cilindarski boxer motor u kombinaciji s trećom papučicom biti dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h "ispod četiri sekunde" i 306 km/h. Ručni menjač se neće nuditi kao opcija uz osnovnu Carreru (385 KS).

Izvor: Klix.ba / Motor1. com

Foto: Porschečitanja : 570Komentari