home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ford Focus Active X Vignale

Ford je saopštio da je aktuelna, četvrta generacija Focusa za prvih deset meseci ove našla 194.700 kupaca u Evropi (što znači da se jedan proda svakih 135 sekundi), a računajući sve generacije od 1998. godine pa do danas taj broj prelazi 7 miliona primeraka.

Kako bi se taj pozitivni trend nastavio i dalje, u Fordu su prepremili još jednu verziju Focusa, i Active X Vignale.

Focus Active X Vignale kombinuje karaketrsitike Focusa Active i bogatiju opremu Focusa Vignale, što kao rezultat daje vozilo sa dodatnim zaštitnim elementima na eksterijeru, crnim krovom i retrovizorima, standardnim krovnim nosačima, alu točkovima od 17 inča, LED prednjim svetlima, kožom u enterijeru...

Ford Focus Active X Vignale

Ova verzija je dostupna kao hečbek i karavan, pri čemu ovaj potonji raspolaže sa prtljažnikom od 1620 litara (kada se obore zadnja sedišta).

Takođe, u ponudi će biti i brojni bezbednosni i sistemi asistencije vozaču. Ovde treba pomenuti Nivo 2 autonomne vožnje, zahvaljujući Fordovom sistemu Co-Pilot360 koji uključuje adaptivni tempomat sa Stop & Go, prepoznavanje saobraćajnih znakova i zadržavanje vozila u kolovoznoj traci.

Tu su i sistem za upozorenje na vozilo u mrtvom uglu, sistem aktivne asistencije kod parkiranja, Head-up displej, detekcija pešaka i biciklista, Apple CarPlay i Android Auto...

Pripremljeni su i CCD (Continuously Controlled Damping) koji podešava amortizaciju za najbolji komfor u vožnji, pa nekoliko moda vožnje (Normal, Sport, Eco, Slippery i Trail), kao i el. servo.

Na kraju, Ford će tokom sledeće godine gamu Focusa proširiti i mild-hybrid EcoBoost benzincem (najavljen još u maju ove godine). Ova elektrifikovana verzija bi trebalo da dobije 1,0 litarski trocilindrični motor i električnu asistenciju, uz kombinovanu snagu od 153KS.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 1187Komentari