home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Suzuki Swift Sport

Suzuki najavljuje da će novi 48-voltni hibridni pogonski sistem predstaviti početkom sledeće godine, i to za modele Swift Sport, Vitara i S-Cross.

Ovaj novi hibridni pogonski sistem će po tvrdnjama japanskog proizvođača biti zaslužan za 20% manju emisiju CO2, više obrtnog momenta i za oko 15% manju potrošnju goriva po WLTP ciklusu.

Novi hibridni pogonsii sistem će zameniti sadašnji 1,4 litarski Boosterjet motor, a ponudiće i više snage (za sada nisu saopštene konkretne brojke).

Hibridni pogonski sistem podrazumeva 48-voltnu litijum-jonsku bateriju, integrisani starter generator (ISG) i 48V-12V konverter. Sistem će biti povezan uz K14D Boosterjet motor, unapređenu verziju dosadašnje jedinice.

Baterija će inače biti smeštena ispod prednjih sedišta zbog boljeg rasporeda težine, a 48V hibridni sistem će biti u mogućnosti da koristi i samo električnu snagu pri gradskim brzinama do 16 km/h kako bi još više smanjio potrošnju goriva.

Više detalja će međutim tek biti saopšteno, budući da Suzuki planira da ovaj hibridni sistem za Swift Sport, Vitaru i S-Cross na evropskom tržištu ponudi od marta sledeće godine.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 989Komentari