home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Volkswagen Tayron X

Volkswagen je SUV model Tayron kineskim kupcima ponudio krajem 2018. godine a sada je na tržište stigla i njegova Coupe verzija koja nosi naziv Tayron X.

Zvanična promocija je po ranijim najavama trebalo da se održi na sajmu automobila u Pekingu, ali budući da je taj sajam zbog koronavirusa odložen, Tayron X je doživeo onlajn premijeru.

Volkswagen Tayron X

I Tayron X je napravljen na MQB platformi, a što se dimenzija tiče ovaj model je dugačak 4626 mm, širok 1860 mm, visok 1660 mm i ima međuosovinsko rastojanje od 2730 mm.

Volkswagen Tayron X

Osim drugačijom linijom krova, Tayron X se od obične verzije razlikuje i po drugačijim zadnjim svetlima i braniku. Za unutrašnjost su između ostalog predviđeni digitalna instrument tabla i infotainment sistem.

U ponudi motora će biti 2,0 litarski turbo benzinac u verzijama sa 186KS/320 Nm i 220KS/350 Nm (oba u paru sa sedmostepenim DSG menjačem), s tim što neki izvori pominju da će se kasnije u paleti naći i 1,4 litarski turbo benzinac sa 150KS.

Sem sa prednjim pogonom Tayron X će u nekim verzijama biti dostupan i sa pogonom na sva četiri točka.

Kao i za regularni Tayron, i za proizvodnju Tayrona X u Kini će se brinuti tamošnji FAW-Volkswagen (ranije informacije kažu da je planirana proizvodnja od oko 65.000 primeraka godišnje).

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 688Komentari