home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Lada 4x4 Black

Pandemija koronavirusa je dovela do smanjenja privrednih aktivnosti pri čemu ni prodaja novih automobila nije izuzetak. Širom sveta se izveštava o padu prodaje, najavama otpuštanja radnika u automobilskoj industriji, ali postoje i izuzeci.

Jedan od njih je ruski AvtoVAZ koji je u matičnoj zemlji u trećem kvartalu povećao prodaju automobila Lada za 4,5 posto, uz rast ukupnog tržišta od 3,7 posto.

Iako su dva najprodavanija modela na tržištu Ladini modeli Granta i Vesta, iznenađuje i dalje veliki interes za Ladom 4x4, kultnim terencem koji je na našim prostorima poznat po originalnom imenu Niva. Kako piše Radiosarajevo.ba, zasluge za dobru prodaju pripadaju i marketinškim stručnjacima AvtoVAZ-a koji čestim lansiranjem specijalnih serija uspevaju da udahnu malo svežine modelu predstavljenom pre nepune 44 godine.

Lada 4x4 Black

Tako je ovih dana AvtoVAZ najavio specijalni model Lada 4x4 Black koji je dobio crne 16-inčne aluminijumske točkove i pločicu s natpisom "Black" na prednjem blatobranu. U unutrašnjosti dominiraju crni akcenti plafona i sedišta, sve s natpisima "Black".

Lada 4x4 Black

Iako Lada nije saopštila specifikacije opreme, čini se da se Black serija naslanja na najluksuzniju Ladu 4x4 Urban Luxe koja serijski dolazi sa klima uređajem, ABS/EBD/BAS dodacima kočnicama, servo upravljačem, električnim podizačima stakala, grejanim prednjim sedištima, električno podesivim i grejanim spoljašnjim retrovizorima, prednjim maglenkama…

Lada 4x4 Black

Podsetimo, pre 10 meseci je Lada 4x4 dobila izmenjenu unutrašnjost, odnosno novu armaturnu ploču na kojoj se nalazi takođe nova centralna konzola s okruglim komandama klime, grejanja i ventilacije - umesto dotadašnjih "klizača".

Cene i datum početka prodaje posebne verzije Lada 4x4 Black nisu saopšteni. Poređenja radi, pomenuta bogato opremljena 3-vratna Lada 4x4 Urban Luxe u Rusiji košta 592 hiljade rubalja, odnosno 6.545 evra!

Izvor: Radiosarajevo.ba

Foto: AvtoVAZčitanja : 12891Komentari